fbpx
logogenesis

"Succesele noastre continue in domeniul feritilizarii in vitro, reprezinta dovada credintei, dragostei si a grijii noastre pentru om, pentru viata insasi si pentru familie."

smartphone_icon2Pentru programari, sunati zilnic intre 09:00-17:00 Tel: 021-9676, 0729-940.799

CAUTA

Transferul embrionar de blastocisti

12/04/2016

embryometafora_blastokisteon2

Pe cale naturala, ovulul fecundat ajunge la uter, prin trompa uterina, unde ramane in stadiul de blastocist 5 pana la 6 zile, apoi iese in afara zonei care-l inconjoara si se implanteaza in uter (endometru). Prin pozitionarea embrionului in uter in stadiul de blastocist incercam sa „copiem” natura.

Aceasta metoda reprezinta o alternativa pentru transferul embrionar, recomandata femeilor care au fost supuse mai multor incercari esuate de transfer de embrioni in ziua a 2-a si a 3-a.

embryometafora_blastokisteon3_3Metodele alternative de transfer embrionar se aplica in scopul adaptarii procedurii de fertilizare, la fel cum se intampla pe cale naturala, pentru a mari astfel sansele de reusita.

Singurul inconvenient al acestei metode consta in faptul ca nu toti embrionii se dezvolta pana in ziua 5-6; statistic, numai jumatate dintre ei supravietuiesc. Se presupune ca acestia nu s-ar dezvolta nici macar daca ar fi transferati in uter mai devreme. Procedura de transfer este aceeasi, indiferent de ziua in care se efectueaza. Se amplaseaza 2-4 embrioni la baza uterului. Legat de numarul de embrioni care urmeaza sa fie transferati, se va avea in vedere numarul total al ovulelor fecundate, calitatea lor, varsta viitoarei mame, punctul de vedere al cuplului legat de o sarcina multipla si legea nr. 3305/2005, care prevede limita de varsta. Este de dorit sa fie transferati cat mai putini embrioni, fara ca acest lucru sa diminueze probabilitatea de succes a metodei. Acest lucru se face pentru a evita pe cat posibil sarcinile multiple, care pot duce la complicatii ginecologice si perinatale, dar si pentru a reduce costul emotional, economic si familial pentru cei in cauza.

Daca exista un numar mai mare de embrioni, acestia pot fi pastrati prin congelare, pentru a fi utilizati in viitor de catre cuplu. Dupa transferul embrionar, femeia va ramane la clinica pentru putin timp, cu recomandarea de a evita efortul fizic pentru urmatoarele 2-3 zile.

Posted in FIV