fbpx
logogenesis

"Succesele noastre continue in domeniul feritilizarii in vitro, reprezinta dovada credintei, dragostei si a grijii noastre pentru om, pentru viata insasi si pentru familie."

smartphone_icon2Pentru programari, sunati zilnic intre 09:00-17:00 Tel: 021-9676, 0729-940.799

CAUTA

Stimularea ovariana

12/04/2016

oothikiki_diegersiPentru stimularea ovariana a femeii, se administreaza un tratament medicamentos, care favorizeaza producerea mai multor ovule. Cu aceste medicamente este stimulata dezvoltarea multipla a foliculilor. Foliculul este, de fapt, o „punga” mica plina cu lichid, iar inauntrul ei se dezvolta ovulul. Combinatia de medicamente, dozajul si tipul de terapie sunt adaptate si individualizate in functie de nevoile fiecarui cuplu. Prin producerea mai multor ovule, cresc sansele de reusita in caz de fertilizare in vitro, creandu-se astfel posibilitatea pastrarii si congelarii embrionilor ramasi. Acestia vor putea fi folositi in situatia in care prima incercare de inseminare artificiala nu are succes, fara ca femeia sa fie nevoita sa urmeze o alta terapie medicamentoasa.

Monitorizarea foliculilor in timpul tratamentului se realizeaza prin ecografie transvaginala si cu ajutorul testelor de sange hormonale. Astfel, poate fi stabilit momentul propice pentru efectuarea recoltarii ovocitelor. Obiectivele finale ale medicilor de la Centrul de Reproducere Umana de la clinica „GENESIS ATHENS” consta in simplificarea cat mai mult posibil a procesului de monitorizare a ciclului, dar si posibilitatea cuplului de a reveni la viata normala in scurt timp.

Pentru cuplurile din provincie, o parte din programul de observatie (sau chiar in totalitate) se va derula in localitatea de domiciliu, sub supravegherea medicului lor. Pentru stabilirea perioadei de recoltare de ovocite si transferul embrionar, se va colabora cu personalul medical al clinicii „GENESIS ATHENS”. De asemenea, cuplului i se ofera oportunitatea de a ramane in clinica din momentul recoltarii ovulelor pana la efectuarea transferului embrionar.

Cuplul trebuie sa inteleaga ca tratamentul nu asigura automat recoltarea ovulelor, deoarece aceasta poate fi anulata din diferite motive (de exemplu, din cauza cresterii non-foliculare sau a lipsei de reactie la medicamente). Toate aceste detalii iti vor fi explicate de medic, astfel incat sa intelegi pe deplin procedura.

Posted in FIV