fbpx
logogenesis

"Succesele noastre continue in domeniul feritilizarii in vitro, reprezinta dovada credintei, dragostei si a grijii noastre pentru om, pentru viata insasi si pentru familie."

smartphone_icon2Pentru programari, sunati zilnic intre 09:00-17:00 Tel: 021-9676, 0729-940.799

CAUTA

Recoltarea ovocitelor

12/04/2016

oolipsiaOdata cu incheierea monitorizarii maturarii foliculare, se realizeaza punctia foliculara transvaginala. Extragerea ovocitelor se realizeaza cu ajutorul ecografului si este o procedura nedureroasa, de scurta durata, putand fi urmarita in timp real si de catre partener. La cerere se poate face si anestezie. Medicii embriologi colecteaza ovocitele din lichidul folicular, apoi le depoziteaza intr-o cultura speciala, in incubatoare. Imediat după recoltare, sotul va trebui sa doneze materialul seminal. Unii barbati ar putea intampina dificultati în acest sens. In astfel de cazuri, barbatul trebuie sa discute cu medicul in prealabil, pentru a discuta despre posibilitatea donarii de material seminal in zilele care preced recoltarea ovocitelor.

Ovulele au o morfologie caracteristica: in mijloc se distinge ovocitul inconjurat de celulele de paza, textura caracteristica si morfologia numita cumulus.

Posted in FIV