Centrul de Reproducere Umana „GENESIS ATENA” colaboreaza cu centre genetice de prestigiu. Aici, aplicam pe scara larga metoda diagnosticarii genetice preimplementare, pentru controlul afectiunilor genetice si depistarea anomaliilor cromozomiale.
Pentru diagnosticul semnelor genetice ereditare sunt folosite metode precum biologia moleculara bazata pe reactia in lant a polimerazei (Polymerase chain reaction – PCR).
Pentru controlul anomaliilor cromozomiale este utilizata pe scara larga tehnica pe citogenetica bazata pe hibridizarea fluorescenta (Fluorescent in situ hybridization – FISH). Insa metoda FISH are un mare dezavantaj: este limitat numarul de cromozomi care poate fi controlat (de obicei, sunt controlati de la 9 pana la 24 de cromozomi), fara a da o imagine clara legata de starea cromozomilor embrionului.
Incepand din 2010, am pus in aplicare o noua tehnologie care ajuta cuplurile ce se incadreaza in aceasta categorie, respectiv controlul genetic preimplantar al cromozomilor prin metoda de hibridizare genomica comparativa a ADN-ului (CGH – Array), prin care sunt controlate 23 perechi de cromozomi, atat cat cuprinde celula umana. Cu ajutorul acestei metode pe care o folosim la „GENESIS ATENA”, primii copii sanatosi din Grecia s-au nascut in iunie 2011.
Numarul mare de cazuri cu care venim in contact in fiecare an si experienta noastra in colaborarea cu laboratoarele de genetica ne-au permis sa dezvoltam noi tehnici revolutionare in domeniul diagnosticarii genetice, dandu-ne astfel posibilitatea sa solutionam problemele genetice ale cuplurilor.
Fertilizarea in vitro ofera sansa de a avea copii pentru milioane de cupluri, iar diagnosticul genetic preimplantar asigura nasterea de copii sanatosi.