fbpx
logogenesis

"Succesele noastre continue in domeniul feritilizarii in vitro, reprezinta dovada credintei, dragostei si a grijii noastre pentru om, pentru viata insasi si pentru familie."

smartphone_icon2Pentru programari, sunati zilnic intre 09:00-17:00 Tel: 021-9676, 0729-940.799

CAUTA

Inseminarea

12/04/2016

ovul_cellIn prezent, factorul masculin este cauza a cel puțin 40% din problemele de infertilitate.

Este foarte important ca barbatul sa efectueze din timp o analiza de testare a materialului seminal (spermograma), care necesita un timp redus si nu presupune un efort considerabil.

Controlul pentru persoanele de sex masculin, cu exceptia analizei materialului seminal, include cultura de sperma, teste de sange hormonale, ecografie testiculara etc.

O analiza solicitata frecvent in stadiul de inceput al infertilitatii este testul lui Huhner.

Acesta este un control care se efectueaza la 8-12 ore dupa contactul sexual in zilele fertile si care include o analiza microscopica a unei cantitati minore de mucus cervical, care va pune in evidenta prezenta si mobilitatea spermatozoizilor care exista in mucus.

Daca rezultatul testului Huhner este negativ, adica nu exista suficienti spermatozoizi mobili, se recomanda ca un prim pas inseminarea omologa. Principala conditie pentru efectuarea acestei proceduri  este ca femeia sa aiba trompele uterine libere.

La inseminarea omologa, in ziua ovulatiei, este recoltat de la sot material seminal, tratat ulterior cu fluide de cultura, care ajuta la izolarea spermatozoizilor buni si cu mobilitate ridicata. Acestia sunt apoi colectati intr-un volum mic de fluid si sunt amplasati in cavitatea uterina cu ajutorul unui cateter subtire, interventie care nu provoaca niciun fel de durere.

In caz de azoospermie (spermatozoizii lipsesc complet din lichidul seminal), se poate apela la inseminarea heterologa, adica se utilizeaza material seminal de la un donator.

Fiecare banca de sperma are obligatia de a face regulat controale clinice si de laborator necesare, acestea fiind impuse prin lege si donatorilor. Trebuie mentionat ca în temeiul dispozitiilor legislative exprese, donatorii de material genetic sunt protejati prin anonimat. Anonimi raman si beneficiarii materialului genetic.

Cuplul care alege inseminarea heterologa trebuie sa fie pe deplin informat cu privire la natura, scopul si consecintele acestei metode.

Posted in Tratamente