fbpx
logogenesis

"Succesele noastre continue in domeniul feritilizarii in vitro, reprezinta dovada credintei, dragostei si a grijii noastre pentru om, pentru viata insasi si pentru familie."

smartphone_icon2Pentru programari, sunati zilnic intre 09:00-17:00 Tel: 021-9676, 0729-940.799

CAUTA

Indicatii pentru diagnosticul de preimplementare

12/04/2016

In prezent, diagnosticul de preimplantare este metoda aleasa de numeroase cupluri care sufera de boli ereditare cu sanse mari de transmitere catre copiii lor. Centrul de Reproducere Umana Asistata aplica diagnosticul genetic de preimplantare la  cuplurile care sunt purtatoare de boli genetice ereditare, pentru a identifica embrionii sanatosi. Ulterior, acestia sunt transferati in uter, creandu-se conditiile optime pentru o sarcina.

PGD poate fi aplicat pentru toate bolile genetice, in cazul in care afectiunea genetica  este cunoscuta.  La Centrul de Reproducere Umana Asistata din cadrul clinicii „GENESIS ATHENS” se aplica metoda PGD cu scopul de a fi descoperite cele mai comune afectiuni genetice, cum ar fi talasemia (purtatori: 10% din populatia greaca) si fibroza chistica (purtatori: 5% din populatia greaca), dar si pentru multe alte  afectiuni mai rare (a se vedea Tabelul 1), incluzand aici sindroamele mediteraneene si afectiunile hemoglobinale, boala cronica granulomatoasa, scleroza tuberoasa, hiperplazia congenitala suprarenala, coreea Huntington, boala CADASIL, agamaglobulinemia de tip Bruton, bolile neuromusculare etc.

Cu ajutorul PGD putem impiedica, de asemenea, transmiterea generatiei urmatoare de gene care afecteaza calitatea vietii si reduce speranta de viata,  precum  diabetul si cancerul. Am implementat deja  cu succes diagnosticul genetic preimplantar pentru a exclude genele asociate cu tumori, cum ar fi neurofibromatoza, neoplazia endocrina multiplă de tip II si retinoblastomul.

TABELUL 1

Boli si sindroame ereditare pentru care aplicam diagnosticul genetic preimplantar la Centrul de Reproducere Umana Asistata:

pinakas

Posted in Tratamente