fbpx
logogenesis

"Succesele noastre continue in domeniul feritilizarii in vitro, reprezinta dovada credintei, dragostei si a grijii noastre pentru om, pentru viata insasi si pentru familie."

smartphone_icon2Pentru programari, sunati zilnic intre 09:00-17:00 Tel: 021-9676, 0729-940.799

CAUTA

Generalitati FIV

12/04/2016

Ovulatia reprezinta un fenomen natural al ciclului reproductiv feminin, care are loc o data pe luna. Acest proces consta in desprinderea ovulului de ovar si patrunderea acestuia in trompa uterina, unde are o perioada de viata de 24-36 de ore. Acolo, in urma contactului sexual, ovulul va intra in contact cu spermatozoizii, iar unul dintre acestia, cel mai „norocos”, se va „uni” cu ovulul si il va fertiliza. Ovulul astfel fertilizat paraseste trompa uterina dupa 2-3 zile si se instaleaza in cavitatea uterina, unde va incepe procesul de implantare si dezvoltare fetala, pana la nastere.

Daca sarcina „nu se prinde”, mucoasa interiora a cavitatii uterine (endometrul) va fi eliminata odata cu menstruatia si va începe un nou proces de ovulatie. Cuplurile care isi doresc copii si care nu au probleme cu fertilitatea pot sa urmareasca dezvoltarea foliculara si pot sa determine ziua ovulatiei prin intermediul monitorizarii cu ultrasunete (ecografia intravaginala). Aceasta procedura permite vizualizarea cu acuratete a continutului uterului, nu necesita o pregatire speciala si este complet nedureroasa.

Daca menstruatia este neregulata, automat ovulatia nu se va produce luna de luna intr-un interval fix. In astfel de cazuri, sunt recomandate medicamente care ajuta la reglarea ciclului menstrual, astfel incat ziua si ora ovulatiei sa fie identificate corect. Desigur, tratamentul se face doar la recomandarea medicului specialist.

Prin utilizarea medicamentelor se poate provoca ovulatia multipla, adica se pot maturiza mai multe ovule in acelasi timp. Ovulatia multipla creste posibilitatea obtinerii unei sarcini, dar, in acelasi timp, mareste si posibilitatea unei sarcini multiple (gemeni, tripleti etc.).

Tipul de tratament, dozajul si combinatia de medicamente administrate in astfel de situatii sunt individualizate si se adapteaza nevoilor cuplului.

Medicii de la Centrul de Reproducere Asistata al clinicii „GENESIS ATENA” te vor informa in privinta tratamentului medicamentos si iti stau la dispozitie pentru orice alta nelamurire legata de aceasta tema.

Posted in FIV