fbpx
logogenesis

"Succesele noastre continue in domeniul feritilizarii in vitro, reprezinta dovada credintei, dragostei si a grijii noastre pentru om, pentru viata insasi si pentru familie."

smartphone_icon2Pentru programari, sunati zilnic intre 09:00-17:00 Tel: 021-9676, 0729-940.799

CAUTA

Fertilizarea in vitro si transferul embrionar

12/04/2016

Baby getting out of the tube. Artificial Insemination. In Vitro Fertilization

Baby getting out of the tube. Artificial Insemination. In Vitro Fertilization

Fertilizarea in vitro si-a gasit utilitatea acolo unde alte metode de combatere a infertilitatii cuplurilor nu au avut rezultat. Caracteristica principala a FIV este ca recoltăm ovocitele de la partenera si materialul seminal de la sot, le fertilizam in laborator, iar embrionii astfel creati ii depunem inapoi in uterul femeii.

Prima sarcina obtinuta prin fertilizarea in vitro, dupa ce in prealabil s-a facut recoltarea de ovocite, iar apoi transferul embrionar, a fost realizata in Anglia, in 1978. Acest succes a deschis drumul unei terapii revolutionare, care a dus la dezvoltarea de noi tehnologii, printre care si reproducerea umana asistata.

Initial, aceasta procedura a fost aplicata femeilor diagnosticate cu ocluzia trompelor uterine sau chiar  si celor supuse interventiei de salpingectomie (procedura chirurgicala de indepartare a trompelor uterine, atunci cand acestea nu mai sunt functionale). Treptat, aceasta metoda s-a aplicat si in alte cauze de infertilitate, cum ar fi oligospermia, endometrioza, infertilitatea inexplicabila, dar si în cazul in care toate celelalte metode de tratament de infertilitate nu au avut succes.

Fertilizarea in vitro presupune mai multe etape. Inainte de a lua decizia, medicul recomanda efectuarea unor analize speciale, pentru ambii parteneri, cu scopul de a afla cat mai multe informatii legate de succesul aplicarii acestei metode.

Posted in FIV