fbpx
logogenesis

"Succesele noastre continue in domeniul feritilizarii in vitro, reprezinta dovada credintei, dragostei si a grijii noastre pentru om, pentru viata insasi si pentru familie."

smartphone_icon2Pentru programari, sunati zilnic intre 09:00-17:00 Tel: 021-9676, 0729-940.799

CAUTA

Deschiderea pellucidei sau ocluzia asistata

12/04/2016

Assisted-HatchingMembrana exterioara a ovulului (zona transparenta – pellucida) protejeaza de mediul inconjurator ovulul si embrionul in primele lui zile de viata.

De obicei, dupa 2-3 zile de la transferul embrionar, membrana de protectie se dizolva, embrionul este lasat liber, iar astfel el se poate implanta in endometru.

Atunci cand pellucida este dura, embrionul nu se poate elibera usor.

In acest caz, cu putin timp inainte de transferul embrionar, se efectueaza deschiderea pellucidei (ocluziunea asistata – Assisted Zona Hatching), cu ajutorul microscopului si al laserului.

 

Acest lucru ajuta la implantarea eficienta a embrionului in uter si creste sansele de succes.

In general, ocluziunea asistata se aplica atunci cand zona pellucida a ovulelor este foarte groasa (de cele mai multe ori apare la femeile cu varsta de peste 40 de ani), cand embrionii disponibili pentru transferul embrionar provin de la congelator sau cand un cuplu a facut mai multe incercari de fertilizare in vitro fara succes. Embrionii in stadiu de blastocist patrund singuri in zona pellucida si nu trebuie sa fie supusi ocluziunii asistate.

Posted in Tratamente