fbpx
logogenesis

"Succesele noastre continue in domeniul feritilizarii in vitro, reprezinta dovada credintei, dragostei si a grijii noastre pentru om, pentru viata insasi si pentru familie."

smartphone_icon2Pentru programari, sunati zilnic intre 09:00-17:00 Tel: 021-9676, 0729-940.799

CAUTA

Controlul histocompatibil

12/04/2016

Diagnosticul genetic preimplantar si controlul de histocompatibilitate (HLA typing) sunt metode utilizate in cazul cuplurilor care doresc sa aiba copii sanatosi si care, ulterior, vor deveni potentiali donatori pentru transplant de celule stem pluripotente la fratii care sufera de boli grave.

In 2005, la Centrul de Reproducere Umana Asistata din Grecia, au fost implementate cu succes aceste proceduri pentru o familie cu un copil suferind de de boala cronica granulomatoasa, o afectiune genetica letala, care afecteaza capacitatea organismului de a lupta impotriva infectiilor. Rezultatele au fost publicate intr-o revista stintifica de renume.

De asemenea, pentru prima data in Grecia, am aplicat PGD impreuna cu controlul de histocompatibilitate si in cazul unei familii cu un copil care suferea de anemia celulelor in secera, avand ca rezultat nasterea de gemeni; scopul efectuarii unui transplant de celule stem la fratele lor bolnav a fost indeplinit cu succes.

Pana in prezent, am aplicat aceste metode de diagnosticare genetica preimplantara impreuna cu controlul de histocompatibilitate la 27 de familii si am facut posibil transplantul de celule stem pentru urmatoarele afectiuni: talasemie, anemia celulelor in secera, Fanconi, sindromul Bruton agamaglobulinemie x linkata, sindrom acut de imunodeficienta totala, sindromul Wiskot-Aldrich etc. De asemenea, controlul de histocompatibilitate si diagnosticul genetic de preimplantare au devenit instrumente terapeutice valoroase pentru familiile care au copii ce sufera de boli grave, cum ar fi leucemia.

Posted in Tratamente