În premieră pentru România, medicii interesați de reproducerea umană și fertilizare in vitro (FIV) vor putea urma un program de e-learning, care în momentul de față se derulează în Grecia de mai bine de 4 ani.
Programul este dedicat medicilor specialişti din următoarele specialităţi: ginecologie, neonatologie, urologie, endocrinologie, medicină de familie şi medicină generală, precum și altor medici specialişti din alte specialităţi, interesaţi de tema Reproducerii Umane. Asociaţia de Reproducere Umană din țara noastră împreună cu Universitatea de Medicină din Bucureşti ,,Carol Davila’’ și cu partenerii din Grecia: Societatea de Reproducere Umană din Grecia, Universitatea de Medicină Kapodistrian din Atena și Clinica Genesis vor derula acest program în România.
Clinica Genesis a Prof.Dr. Pantos, care la ora actuală are cea mai mare experienţă din Europa în tratarea infertilităţii, își oferă expertiza, prin urmare medicii români care vor urma acest program de e-learning vor avea ocazia să facă practică în cea mai mare clinică din Europa și să învețe de la cei mai buni specialiști în FIV. Cu ajutorul acestor cursuri, personalul medical din România va avea un nivel ridicat de educație specializată în acest domeniu științific.
Până acum 300 de medici din Grecia au absolvit “Training Programme on Human Reproduction”. În România, înscrierile medicilor în program se vor putea face pe o platformă special creată de Universitatea de Medicină Kapodistrian din Atena pentru doctorii români.
Avantajele acestui program
Medicilor le conferă o autonomie și flexibilitate crescută privind procesul de învățare, fiindcă aceștia pot să-și stabilească singuri orele de studiu și pot să intre de oriunde în site, dacă au conexiune la internet. Prin modulele de e-learning la care participă, medicii români primesc sprijin educațional din partea unor instructori cu înaltă calificare. Medicii pot primi prin email de la profesorii din program soluționarea promptă a întrebărilor legate de cursuri și exerciții de evaluare.
De ce era nevoie în România de e-learning în Reproducerea Umană?
Pentru că în România, Subprogramul Naţional de Fertilizare in Vitro se află în plină derulare, numărul cuplurilor care pot beneficia de finanţare pentru FIV a crescut de la 300 la 850 în 2016. Cu cât avem mai mulți medici bine pregătiți în România într-un domeniu atât de delicat şi sensibil cum este infertilitatea șansele cuplurilor de-a deveni părinți vor crește considerabil.